Sıkça Sorulan Sorular

Okulumuz Gençosman Mah. yer almakta. 1.Kademe (anasınıfı ve ilkokul 1-4.sınıflar) olarak , iki eğitim verilmektedir.

SABAH: 08.00-12.50

ÖĞLEN:13.10-18.00

1.Sınıflarımız öğlenci,4.sınıflarımız sabahçı.2. ve 3. sınıflarımızda sabah ve öğlen grupları yer almaktadır.

Her eğitim öğretim yılının Haziran ayının içerisinde MEB tarafından bir sonraki sene anasınıfına başlayacak öğrencilerin yaş grupları yayınlanmaktadır. Belirtilen yaş gruplarındaki öğrenciler kayıt olmaktadır.

Öncelik bir sonraki sene 1.sınıfa başlayacak öğrencilerimizdedir. Yerimiz mevcutsa bir alt yaş grubu kayıdı alınmaktadır.

Anasınıfı ücretleri Haziran ayı içerisinde MEB tarafından belirlenerek okullara resmi yazı ile gönderilmektedir. Okulumuzun kayıt komisyonu çevre koşullarımızı düşünerek ortalama bir ücret belirlemektedir.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı

SABAH:120TL

ÖĞLEN:160TL

Temmuz ayı içinde 1.sınıf aday kayıdına öğrenci bilgileri düşmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında okulumuza gelerek öğrencinizin kayıt bilgisini sorgulatmanız gerekmektedir.

Önce taşındığınız ilçenin Nufüs Müdürlüğü'ne gidip,taşındığınızı beyan etmeniz gerekmekte.Taşıma işlemini tamamladıktan sonra en yakın ilkokulu giderek okulun kayıt bölgesine taşındığınız söyleyerek ,e-okul sistemi üzerinden öğrencinizi kendi okullarına nakil isteğinde buluncaklardır..Nakil işlemi sistem üzerinden gerçekleşmektedir.

İlçemizin Nufüs Müdürlüğü2ne giderek taşındığınızı beyan etmeniz gerekmekte. Anne ve baba olarak çocuğunuz kimliği ile okulumuza müracaat edeceksiniz.Nakil isteğimizi e-okul sistemi üzerinden gerçekleştireceğiz.

Yabancı Kimlik kartı,oturum izni yada pasaportla okula müracaat ediyorsunuz.Anasınıfı ve 1.Sınıf düzeyi öğrenci kayıtları hemen yapılmakta. Ara sınıfa gidecek (2.,3.,4.sınıf) öğrenciler için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü denkli bölümünden denklik belgesi alınması gerekmektedir.Evrakları tamamlayıp,okulumuza müracaat ediyorsunuz.

Anasınıfı ve 1.Sınıf düzeyinde öğrenim görecek öğrenciler için direk kayıt alınmakta.Başka bir okuldan gelinecekse e-okul sistemi üzerinden nakil istenecektir.Ara sınıfa giden hiç okul kaydı olmayan öğrenciler için okulumuzda kurulan Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kayıt Komisyonu tarafından öğrenciye sınav uygulanacaktır. Yaş ve sınav puanı dikkate alınarak öğrenci  uygun bir sınıfa kayıt edilecektir.

İmamhatip Ortaokulları için kayıt koşulları değişmektedir. Öğrencinizi kayıt ettirmeyi düşündüğünüz İmamhatip ortaokuluna gidip,kayıt koşullarını öğrenmeniz gerekmekte.

Normal ortaokullar için Meb ,öğrencilerin ikamet adreslerine en yaıkn ortaokullara öğrencilerilerin aktarımın Temmus ayı içerisinde gerçekleştirmektedir.Size en yakın ortaokula giderek öğrencinizn kaydının yapılıp,yapılmadığını öğrenmenizde fayda olacaktır.